EVS újratöltve

Az Életfa Kulturális Alapítvány 2013. november 28-tól 2012-HU-47 számon újra EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) küldő - fogadó - koordináló szervezet lett. 

Az adatbázisban itt találjátok meg az alapítványt.

De mi is ez az EVS?

Bővebben: EVS újratöltve

„Egyszer volt hol nem volt…”

A Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodája, a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár és az Életfa Kulturális Alapítvány képzőművészeti pályázatot hirdet olyan Békés megyében élő gyerekek számára, akik szeretik a népmeséket, és szívesen rajzolnak, festenek, alkotnak.

Pályázni lehet a www.nepmese.hu mesetárából kiválasztott mese illusztrálásával.

Választható technikák: rajz, tusrajz, festmény, akvarell, kollázs, montázs, mozaik, batik, szövés, plasztika, textilkép, makett természetes anyagokból, terméskép, báb, origami, tűzzománc, stb.

A legjobb művek megjelennek a népmesék honlapján: www.nepmese.hu 

Bővebben: „Egyszer volt hol nem volt…”

A fiatalok egy része kapunyitási pánikban?

 

A jól működő családban a feleknek ismerni kell önmagukat, és kontroll alatt kell tartani érzelmüket. Az ilyen kapcsolatot az egyensúly jellemzi. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincsenek viták, hiszen az az őszinte kapcsolattal együtt jár – hangsúlyozta dr. Gácser Magdolna gyermekpszichiáter, családterepeuta, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház osztályvezető főorvosa 2012. március 6-án a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban „Milyen a jól működő család?” címmel megtartott előadásán. A rendezvény az Életfa Kulturális Alapítvány sikeres pályázata nyomán valósult meg, a civil szervezet a Nemzeti Erősforrás Minisztérium és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet „Családbarát gondolkodás népszerűsítése” című pályázatán nyert el támogatást.

Dr. Czeizel Endre: a gyermek a szerelem emlékműve

 

- Egyszerre irigylem és féltem a mai fiatalokat. Ugyanis nehéz a szülőktől leválni, és igazi társat találni. Az egykori pajtások egyszer csak elkezdenek szerelmesek lenni. Sokan úgy vélik, hogy cigivel, piával és droggal lehet vagánykodni – kezdte Felkészülés a családi életre című előadását dr. Czeizel Endre 2012. március 29-én a békési kulturális központban a Szegedi Kis István Gimnázium diákjai előtt. Az előadás az Életfa Kulturális Alapítvány a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, illetve a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által kiírt „Családbarát közgondolkodás népszerűsítésének támogatására” című pályázatának forrásából valósult meg.

Együtt járás - Ki vagy? Ösztönlény vagy a Teremtő képmása?

 

Az Életfa Kulturális Alapítvány sikeresen vett részt az Nemzeti Erőforrás Minisztérium, illetve a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet „Családbarát közgondolkodás népszerűsítése” című pályázatán. Ennek eredményeként három előadás valósul meg a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium diákjai részére a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban. Első alkalommal 2012. február 23-án délután dr. Pálhegyi Ferenc pszichológus, nyugalmazott főiskolai tanár tartott előadást az együtt járásról.