KÖZÖSSÉG - MÉDIA - MŰVELŐDÉS KONFERENCIA


A Nemzeti Művelődési Intézet, együttműködve a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft.-vel, a Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központtal és az Életfa Kulturális Alapítvánnyal KÖZÖSSÉG-MÉDIA-MŰVELŐDÉS címmel konferenciát szervezett, melynek témája a közösségi média és a kultúraközvetítés volt.

A konferencia időpontja: 2013. június 6. (csütörtök)

Tekintse meg a konferenica előadásait!

(Az előadások folyamatosan kerülnek fel a honlapra.)

Bővebben: KÖZÖSSÉG - MÉDIA - MŰVELŐDÉS KONFERENCIA

Így látja a civil börzét az egyik résztvevő!

A civil összefogást példázza az immáron 13. alkalommal megrendezett Civil Kulturális Börze. A szakmai napnak 2012.11.09-én, pénteken a Békés Megyei Kormányhivatal nagyterme adott helyet. Rendhagyónak és nagyon jó ötletnek tartottuk a kerekasztal beszélgetést a megyei civil szolgáltatókkal. Emberibb közelségbe kerültünk egymáshoz, betekintést nyertünk a munkájuk során tapasztalt pozitívumokba és negatívumokba. A problémák megoldására fókuszálva éreztük, hogy az összefogás immáron nem szlogen, hanem valósággá válik. Az egyre csökkenő támogatás, az egyesületek elszigetelődése fásultsághoz vezeti a civil szervezeteket. Új lendületre kell kapniuk! Fontos a közös célok megfogalmazása, egymás segítése, a költségcsökkentő praktikák bevezetése. A rendezvényen a megoldásokra is kaptunk tuti-tippeket az előadóktól.

Bővebben: Így látja a civil börzét az egyik résztvevő!

XIII. Civil Kulturális Börze

Eltelt egy év és a Civil Szervezetek Szövetsége idén is megrendezi a Civil Kulturális Börzét, mely az elmúlt tizenhárom év alatt a régió legnagyobb civil seregszemléjévé nőtte ki magát. A rendezvény idén november 9-10-én kerül sorra. Az első napon hagyományosan a civil szakmai napot tartunk, míg a kulturális fellépések és a civilek sokszínű munkáját bemutató kiállítás másnap, 10-én, szombaton lesz.  

Bővebben: XIII. Civil Kulturális Börze

A baráti társaságtól a közösségi gazdálkodásig

A civil szervezetek cselekvési lehetőségeiről, a hálózatszerű együttműködés előnyeiről szólt 2012. november 9-én a Békés Megyei Kormányhivatalban megtartott  XIII. Civil Kulturális Börze szakmai napja. A rendezvény főszervezője a Civil Szervezetek Szövetsége, társzervezője az Életfa Kulturális Alapítvány volt. 

Bővebben: A baráti társaságtól a közösségi gazdálkodásig

Civil szakmai nap

Hatalmas változások a civilek életében - erről szól a Civil Börze szakmai napja. 

Bizonyára előtted is ismert, hogy a hamarosan elfogadásra kerülő civil törvény igen jelentős változásokat hoz majd a civilek életében. Ez alól egyetlen szervezet sem lesz kivétel.

Készen állsz a változásokra? Tisztában vagy azzal hogy milyen kihívásoknak kell megfelelnie szervezetednek?

Bővebben: Civil szakmai nap