KÉZMŰVES HÉTVÉGE Békésen

Kedves Barátaink, Ismerőseink!

Az Életfa Kulturális Alapítvány a Békés Városi Kulturális Központ és a Közös Pont Egyesület 2009. augusztus 13-16 között KÉZMŰVES HÉTVÉGÉT szervez BÉKÉSEN, a

Békés Városi Kulturális Központ Kápolna termében.

Szeretettel várjuk a kismesterségek és a kézművesség iránt érdeklődő fiatalokat, családokat.

Bővebben: KÉZMŰVES HÉTVÉGE Békésen

Nemezkészítő továbbképzés

Május 30-án nemezkészítő továbbképzés volt a Békés Városi Kulturális Központban. A sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány alkotói Tóth-Birtalan Tinka és Benkő Éva a batikolt nemez sál készítés rejtelmeibe vezette be a nemezkészítőket.
A rendezvényt az Életfa Kulturális Alapítvány és a Békés Városi Kulturális Központ szervezte.

Bővebben: Nemezkészítő továbbképzés

Digitális Esélyegyenlőség - meghívó

Kedves Civil Barátunk!
 
 
Örömmel vettük jelentkezését a Digitális Esélyegyenlőség képzési programra, mely az Életfa Kulturális Alapítvány és a Békés Városi Kulturális Központ együttműködésével valósul meg.

Ahhoz, hogy a tervezett képzések elindulhassanak, minden jelentkezőt szeretettel várunk 2009. február 3-án kedden 17 órakor a Békés Városi Kulturális Központ Kápolna termébe egy előkészítő megbeszélésre.
 
A megbeszélés tervezett napirendje:
-        csoportok beosztása,
-        a kialakított csoportok képzési napjainak meghatározása,
-        felnőttképzési megállapodások megkötése.

Bővebben: Digitális Esélyegyenlőség - meghívó

Élhető világ

 Az Életfa Kulturális Alapítvány 2009 tavaszán is folyatja ismeretterjesztő előadásainak sorozatát. Az elmúlt év őszi előadások helyzetértékelést kívántak adni hagyományos műveltségünk és mindennapi életünk kapcsolatáról, arról, hogy milyen kilátások elé nézhetünk a közel és távolabbi jövőben. 
 
Folytatván ezt a gondolatsort egyszerre két irányba indulunk. Egyrészt visszatekintünk műveltségünk gyökerei felé, másrészt előre tekintünk, keresve az utat a következő lépéseket.  

Bővebben: Élhető világ

Digitális esélyegyenlőség

Az Életfa Kulturális Alapítvány a Békés Városi Kulturális Központtal együttműködve informatikai képzéseket hirdet civil szervezetek tagjai számára
 
Jelen informatika központú világunkban egyre több civil szervezet kerül hátrányba, ha nem tudja hatékonyan használni a korszerű infokommunikációs technológiákat. Ez különösen érzékenyen érintheti a hátrányos helyzetű kistérségeket és településeket, ahol jelenleg az egyik legfontosabb feladat a digitális esélyegyenlőség megteremtése azáltal, hogy korszerű, a civil életben közvetlenül hasznosítható ismereteket szereznek partnereink. 
A program során az Életfa Kulturális Alapítvány Békés megyei hátrányos helyzetű településen élő civil szervezetek tagjai számára szervez  informatikai képzéseket közművelődési intézmények bevonásával. 
 
A képzés célja a résztvevőkkel megismertetni a civil szervezetek által használt internetes tartalmi szolgáltatásokat egy 30 órás ingyenes informatikai képzés során. 
Fontos feladat a szemléletmód, a készségek kialakítása, amelyek birtokában partnerszervezeteink tagjai képessé válnak az internetes szolgáltatásokat használni, működtetni, információkat szerezni, tájékozódni, szakmai kapcsolatokat építeni. 

Bővebben: Digitális esélyegyenlőség