Békési Örökség Népfőiskola novemberi programja

altAz Életfa Kulturális Alapítvány immár több mint tizenöt éve szervez és rendez hagyományos műveltségünk szellemiségére és lelkületére épülő programokat.
A közelmúltban nyilvánvalóvá lett válság újra felteszi a kérdést, hogy mi közünk van hagyományainkhoz itt a huszonegyedik század elején?

Bővebben: Békési Örökség Népfőiskola novemberi programja

Békési Örökség Népfőiskola – második alkalommal


A Békés megyei önkormányzat támogatásával november 21-én tartotta meg az Életfa Kulturális Alapítvány a Békési Örökség Népfőiskola első családi hétvégéjét, a második alkalomra december 12-én kerül sor Békésen, a Városi Kulturális Központban.

Bővebben: Békési Örökség Népfőiskola – második alkalommal

Békési Örökség Népfőiskola novembertől

Az Életfa Kulturális Alapítvány immár több mint tizenöt éve szervez és rendez hagyományos műveltségünk szellemiségére és lelkületére épülő programokat.
A közelmúltban nyilvánvalóvá lett válság újra felteszi a kérdést, hogy mi közünk van hagyományainkhoz itt a huszonegyedik század elején? Amennyiben műveltségünkben csupán a régmúlt szép emlékeit vagyunk hajlandók keresni és megtalálni, akkor egyre kevesebb...

Bővebben: Békési Örökség Népfőiskola novembertől

Hagyományos műveltségünkről az elmélet és a gyakorlat egységében

Hagyományos műveltségünk szerves élő rendszerének továbbéltetése érdekében az Életfa Kulturális Alapítvány, a megyei önkormányzat támogatásával a Békési Örökség Népfőiskola keretében családi hétvégéket tart. Ennek első alkalmára 2009. november 21-én kerül sor Békésen a Városi Kulturális Központban.

Bővebben: Hagyományos műveltségünkről az elmélet és a...

Közösségek a virtuális térben

Az új elektronikus médiumok megjelenése néhány év alatt érzékelhető változást hoztak életünkben, közösségi kapcsolatainkban. A virtuális térben spontán módon létrejöttek azok az új közösségi színterek, melyek ma még jórészt kiaknázatlan területei a valós térben működő közösségi kezdeményezéseknek.

Az interaktivitás eddig nem tapasztalt aktív, cselekvő részvételt feltételez, amelyet nemcsak a civil szervezeteknek, a kultúra közvetítőnek, de a kultúra „fogyasztónak” is tanulni kell. Kettőjük cselekvő együttműködése alakítja ki az új, virtuális térben megjelenő közösségi színtereket.

E két terület optimálisan képes kiegészíteni egymást, ha ismerjük és tudatosan alkalmazzuk lehetőségeinket.

Mi mindenre jó az internet nekünk?
Hogyan tudnánk mi is hatékonyan használni?
Hogyan tudjuk híreinket, rendezvényeinket pontosan oda juttatni, ahol érdeklődésre tarthat számot?

Bővebben: Közösségek a virtuális térben