Jövőnk a hagyományra épülhet

Az Életfa Kulturális Alapítvány immár több mint tizenöt éve szervez és rendez hagyományos műveltségünk szellemiségére és lelkületére épülő programokat. A szervezet Békési Városi KUlturalis Központban november 21-én – a megyei önkormányzat támogatásával – a Békési Örökség Népfőiskolát indította útjára. Szép számú érdeklődő és jó hangulat jellemezte a népfőiskolai első családi hétvégéjét. A résztvevők délelőtt előadásokat hallgathattak meg, délután műhely munkákban vehettek részt, este meg népdalokat, néptáncokat tanulhattak. 

Bővebben: Jövőnk a hagyományra épülhet

Hagyományunk a jövőnk alapja

Az Életfa Kulturális Alapítvány immár több mint tizenöt éve szervez és rendez hagyományos műveltségünk szellemiségére és lelkületére épülő programokat. A szervezet Békési Városi Művelődési Központban november 21-én - a megyei önkormányzat támogatásával - a Békési Örökség Népfőiskolát indította útjára. 

Bővebben: Hagyományunk a jövőnk alapja

Békési Örökség Népfőiskola neves előadókkal

A hétvégén, november 21-én – a megyei önkormányzat támogatásával – Békésen, a Városi Kulturális Központban megtartandó Békési Örökség Népfőiskolán olyan jeles személyiségek adnak elő, mint a televízióból jól ismert Győrffy Sándor kertész vagy Vetró Mihály, a Népművészet Ifjús Mestere, aki a nemezelés hagyományába avatja be az érdeklődőket.

Bővebben: Békési Örökség Népfőiskola neves előadókkal

Népmese napja - 2009.

 

2009. szeptember 30-án ünnepeltük Benedek Elek születésének 150. évfordulóját.
Lánczi Ágnes ebből az alkalomból készített műsora a Kossuth Rádóban hangzott el szeptember hónapban.

Bővebben: Népmese napja - 2009.

Békési Örökség Népfőiskola családi hétvégéje

Kiváló hétvégi családi programot kínál a Békési Örökség Népfőiskola november 21-én Békésen, a Városi Kulturális Központban. A programot a megyei önkormányzat támogatja. Az Életfa Kulturális Alapítvány immár több mint tizenöt éve szervez és rendez hagyományos műveltségünk szellemiségére és lelkületére épülő programokat. A közelmúltban nyilvánvalóvá lett válság újra felteszi a kérdést, hogy mi közünk van hagyományainkhoz itt a huszonegyedik század elején? Amennyiben műveltségünkben csupán a régmúlt szép emlékeit vagyunk hajlandók keresni és megtalálni, akkor egyre kevesebb...  Ha a felszín mögött a rendszert is vizsgáljuk és a felszín mögötti magot keressük, akkor a válság közepette azt láthatjuk, hogy hagyományos műveltségünk szerves élő rendszerként képes eligazítani bennünket. Nehezen lehetne ökológiaibb, fenntarthatóbb műveltséget elképzelni, mint azt, amely lényege szerint egylényegű azzal a természettel és épített környezettel, melyben életét szervezi.

Bővebben: Békési Örökség Népfőiskola családi hétvégéje