Békési Örökség Népfőiskola – a nemesítő nemezről

A Békési Örökség Népfőiskola harmadik találkozója gazdag programot ígér. Február 13-án a Békési Városi Kulturális Központban – többek között – szó lesz a nemezelésről is. Őseink sok célra használták ezt a gyapjú anyagot, a legismertebb, hogy ezzel takarták be a jurta sátrakat.  

Bővebben: Békési Örökség Népfőiskola – a nemesítő nemezről

A Békési Örökség Népfőiskola februári hétvégéje


Az Életfa Kulturális Alapítvány Békési Örökség Népfőiskolája harmadik találkozóját tartja február 13-án tartja a Békés Városi Kulturális Központban. A rendezvénysorozatot Békés Megye Önkormányzata támogatja. Az alapítvány immár több mint tizenöt éve szervez és rendez hagyományos műveltségünk szellemiségére és lelkületére épülő programokat.

Bővebben: A Békési Örökség Népfőiskola februári hétvégéje

Luca megseprűzte a Békési Örökség Népfőiskola részvevőit

Egyértelműen sikeresnek bizonyult a Békési Örökség Népfőiskola december 12-én a Békési Városi Kulturális Központban megtartott második hétvégéje. A novemberi találkozóhoz hasonlóan ismét sok érdeklődő volt kíváncsi rá, és a résztvevők lelkileg felkészülhettek a közelgő karácsonyra. A rendezvényt a megyei önkormányzat támogatta. A szép számú érdeklődőket Koszecz Sándor, az Életfa Kulturális Alapítvány elnöke köszöntötte.

Bővebben: Luca megseprűzte a Békési Örökség Népfőiskola...

Monda és mese

 

A Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Iroda és az Életfa Kulturális Alapítvány meghirdeti a Békés megyei monda- és mesemondó találkozót.
 
Célunk, hogy elsősorban a térségben fellelhető monda- és mesevilág témaköre kerüljön bemutatásra, de természetesen más tájegység monda- és mesekincse is szerepelhet a jelentkezők előadásában.

Bővebben: Monda és mese

Lucázás és betlehem készítése a Békési Örökség Népfőiskolán

Akiknek a karácsony nem csak ajándékvásárlást és sütés-főzést jelent, azoknak feltétlenül ajánljuk, hogy december 12-én családostól látogassanak el Békésen a Városi Kulturális Központba, a Békési Örökség Népfőiskola második találkozójára. Itt egyéb programok mellett előadást hallgathatnak meg az ünnep szokásrendjéről, betlehemest készíthetnek, illetve erről az időszakról szóló népdalokat tanulhatnak.
A karácsonyvárás mellett a délelőtti előadásokon szó lesz a népi természetgyógyászatról, a magyar lószerszámok jellegzetes sallangfonat díszítéséről és hagyományos műveltségünk képi anyanyelvéről is. A műhelyekben betlehemes, mézeskalács készült. A nap táncházzal és népdaltanulással ér véget.

Bővebben: Lucázás és betlehem készítése a Békési Örökség...