Közösségi média - civil közösségek konferencia

Közösségi médiaA nonprofit közösségek hatékony működésének egyik gátja az online média lehetőségeinek gyenge kihasználása. Bár egyre több szervezetnek van saját honlapja, ezek a honlapok nagy energia befektetéssel, minimális látogatót tudnak vonzani. Az idő múlásával pedig a technológiai és szemléletbeli lemaradás egyre csak növekszik.

Hogyan lehet másként, hatékonyan gondolkodni arról a lehetőségről, ami soha nem látott közelségbe hozta  híreink, tudásunk megosztását, koncentrálását?
Mit tudunk kezdeni ezzel a karnyújtásra lévő lehetőséggel?

Tovább nő lemaradásunk, vagy fel tudunk zárkózni?

 

Bővebben: Közösségi média - civil közösségek konferencia

Népdalénekesek- és szólisták találkozója

Kádár FerencAz Életfa Kulturális Alapítvány és a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodája meghirdeti, a „Kádár Ferenc” Dél-alföldi népdalénekesek és népzenei szólisták III. találkozóját, melynek időpontja 2010. december 12. (vasárnap), helyszíne az Ibsen Ház (Békéscsaba, Andrássy út 3.).

A versenyre népzene és népdal kategóriában lehet nevezni.

Bővebben: Népdalénekesek- és szólisták találkozója

Tavaszrock Békésen

alt

Tavaszi Jazz-Blues-Rock Klub Békésen 

A megvalósult programok helyszíne: Békés Városi Kulturális Központ. (5630 Békés, Jantyik Mátyás u. 23-25.)

Időpont: 2010. március 19 és április 30.
 

Kialakult tevékenységeink rendszerébe az eddigiek során legnehezebben a középiskolás és a fiatal felnőtt korosztályt tudtuk bevonni. Ezek a fiatalok a legritkább esetben jutnak el bármilyen kulturális intézménybe, ám a kezdeményezésünkre folytatódó Jazz-Blues-Rock Klub életben tartásával ezt a korosztályt is hatékonyan tudtuk megszólítani, be tudtuk vonni a kisvárosi kulturális életbe. 

Bővebben: Tavaszrock Békésen

Amatőr rockzenekarok versenye

Az Életfa Kulturális Alapítvány szakmai rendezvények lebonyolítására 2010-ben 400 ezer forint támogatást nyert el a Nemzeti Kulturális Alaptól. Ennek a támogatásnak egy részéből valósult meg az amatőr rockzenekarok találkozója és versenye a Békési Városi Művelődési Központban.

Az amatőr zenekarok találkozóját a Békés városában működő Hangulat - jel Dalkör közreműködésével hoztuk létre. A dalkör tagjainak kapcsolatai lehetővé tették, hogy általuk elérjük és megszólítsuk a környék amatőr zenekarait. A megadott határidőig, július végégig 15 banda küldte be demó anyagát, és közülük nyolcan jutottak be az augusztus 22-én megtartott döntőbe, ahol szakavatott zsűri előtt 15 percet kaptak arra, hogy – legalább egy saját szerzeményt is bemutatva – bizonyítsák tudásukat.

Bővebben: Amatőr rockzenekarok versenye

A helyi értékekről szólt a Békési Örökség Népfőiskola

Közel fél évvel ezelőtt, tavaly novemberben azzal a céllal indítottuk kezdeményezésünket, hogy a hagyományos műveltség értékrendjét fontosnak valló szervezetek és egyének között kapcsolódási pontokat teremtsünk. Rendezvényünk célja kettős: egyrészt összefoglalni az elmúlt három alkalom tanulságait, másrészt pedig továbbindulni, újabb projekteket építeni mindannyiunk érdekében. Következő nagy kihívásunk a "Helyi értékkel a válság ellen" elnevezésű projekt lesz, amely során egyrészt tovább folytatjuk a megkezdett kézműves tevékenységek sorát, másrészt a felnőttképzéssel kapcsolatos tevékenységeket indítunk – hangsúlyozta Koszecz Sándor
a Békés Városi Kulturális Központ igazgatója, az Életfa Kulturális Alapítvány elnöke a március 27-én a Békési Örökség Népfőiskola negyedik, a kulturális központban megtartott találkozóján.

Bővebben: A helyi értékekről szólt a Békési Örökség...